Najčešće postavljana pitanja

Zašto moram da se registrujem?

2011-07-21 03:01:50

Da bi dobili mogućnost postavljanja oglasa kao i kupovine postavljenih, morate biti registrovani član sajta zamalepare.com. Registracijom Kupac/Prodavac dobija potrebne informacije o Vama koje će vam omogućiti bezbednu i uspešnu saradnju. Samo registrovani članovi imaju mogućnost postavljanja oglasa i kupovine usluga. Registracija je potpuno besplatna i uz nju ćete dobiti 200 kredita sa kojima možete bez vaših troškova probati naš servis i kupiti uslugu koja Vam je potrebna bez ikakvih dodatnih troškova i uveriti se u funkcionalnost sajta zamalepare.com

Kako da postavim oglas?

2011-07-21 03:02:09

Postavljanje oglasa je potpuno besplatno. Uradićete to tako što ćete na stranici http://zamalepare.com/ponuda u polju za unos teksta, pored poruke "Šta biste radili za male pare?" napisati naslov vašeg oglasa, odnosno koju uslugu nudite. Nakon toga izaberite sumu za koju želite da uradite određenu uslugu. To ćete uraditi tako što ćete u padajućem meniju sa desne strane izabrati jednu od tri ponuđene cifre, 200, 500 ili 1000 dinara. Ako ste uneli sve potrebne informacije, kliknite na dugme "Dodaj oglas". Dodavanjem oglasa, dolazite na upravo kreiranu stranicu na kojoj možete uneti dodatne informacije o vašem oglasu kao što je opis oglasa, izbor slika koji će predstavljati vašu uslugu, tagove, odnosno ključne reči sa kojima će vas ostali članovi najlakše pronaći, zatim vreme za koje ćete završiti uslugu računajući ga od momenta kada porudžbinu prihvatite. Kada budete sigurni da ste upisali sve što je potrebno, kliknite na dugme "Dodaj" i uspešno ste kreirali Vaš oglas. Srećno! :)

Kako da prihvatim porudžbinu?

2011-07-21 03:02:28

Kada dobijete novu porudžbinu, dobićete obaveštenje o novoj porudžbini i broju porudžbina. Klikom na taj link otvoriće se stranica sa vašim porudžbinama gde ćete videti dugme "Prihvati" i dugme "Odbij" . Osim te dve opcije, videćete i dodatne informacije o porudžbini kao na primer ko je poručio vašu uslugu, vreme poručivanja...

Šta su to krediti i čemu služe?

2011-07-21 03:02:47

Krediti su virtuelni novac koji možete iskoristiti na samom sajtu. Odnos kredita i naše valute Dinar, je 1:1 .Da bi poručili neku od usluga, morate imati onoliko kredita koliko ta usluga košta. U momentu poručivanja neke usluge, kredit se sa vašeg računa prebacuje na račun prodavca. Kredit se mora prebaciti na njegov račun kao garancija da će po završetku usluge prodavac biti plaćen od strane vas. U slučaju da ne uplatite urađenu uslugu, kredit ostaje na prodavčevom računu i on će moći da ga iskoristi pri kupovini neke od usluga sa sajta. Ako je transakcija uspešno završena, i vi ste platili prodavcu za uslugu koju vam je uradio, kredit se vraća na Vaš račun, umanjen za 20% te sume, i u onom momentu kada prodavac potvrdi da ste platili njegovu uslugu Vi ga možete ponovo iskoristiti.

Šta se dešava kada završim posao koji su mi poručili?

2011-07-21 03:03:05

Kada završite poručeni posao, putem forme, koju možete videti na vašoj stranici sa porudžbinama, šaljete završeni posao ako je u elektronskoj formi, ako ne ,radite to na način koji Vam odgovara, Vaš je izbor da li će to biti slanje putem pošte ili pak lično preuzimanje. Sledeće je plaćanje. Čekate da kupac pregleda vaš odrađen posao i da potvrdi da je sve u redu. Zatim Vas kupac plaća, možete se dogovoriti oko načina plaćanje koje može biti putem uplatnice na žiro račun, ili bilo kog drugog načina plaćanja za koji se kupac i Vi dogovorite. Nakon plaćanja, imate mogućnost da ocenite jedan drugog, odnosno vašu saradnju, što je obavezan korak na sajtu zamalepare.com

Čemu služe ocene na sajtu?

2011-07-21 03:03:17

Obavezan korak koji se mora ispoštovati nakon svake transakcije je ocenjivanje kupca/prodavca. Ocene postoje kako bi svi korisnici, i kupci i prodavci, lakše i sigurnije birali one sa kojima će da sarađuju. Naš savet je da pre svake usluge koju planirate da poručite, ako ste kupac, a isto tako pre svake pordžbine koja vam je naručena i želite da je prihvatite, ako ste prodavac, pogledate ocene članova sa kojima planirate da sarađujete, jer ćete tako biti sigurniji da je taj član neko sa kim ćete bezbedno sarađivati, bez dodatnih problema i prevara. Takođe Vam savetujemo da se borite za svoje ocene, i da se trudite da ne dobijate negativne koje će loše uticati na Vašu reputaciju, jer ćete samo na taj način imati dovoljno porudžbina i mogućnost da zaista zarađujete na sajtu zamalepare.com, radeći od kuće kada, koliko i kako Vama odgovara.

Mogu li da sačuvam neki oglas kako bih ga lakše pronašao kasnije?

2011-07-21 03:03:39

Naravno, pored svakog oglasa postoji mala bela zvezdica. Kada kliknete na nju, taj oglas će se automatski prebaciti u Vaše favorite, pa ćete u svakom momentu moći da vidite Vaše omiljene oglase.

Koliko oglasa mogu da objavim besplatno?

2011-07-21 03:04:00

Objavljivanje svakog oglasa je besplatno, ali u jednom momentu možete imati najviše 20 aktivnih oglasa, kako bi izbegli pretrpavanje sajta nekvalitetnim sadržajem, i oglasima koji nemaju perspektivu.

Kako moj posao da bude na pocetnoj?

2011-07-21 03:05:52

Poslovi se sortiraju po broju pregleda, dolasci na sajt sa drugih sajtova povećavaju rejting Vašeg posla na listi, tako da što više ljudi dovedete na sajt preko spoljnih linkova sa drugih sajtova veća je šansa da će Vaš posao biti na početnoj.

Da li i državljani iz BiH mogu nuditi svoje usluge preko Vašeg sajta?

2013-04-05 15:18:18

Mogu. Ciljna publika je Srbija, ali ako budemo imali dovoljno veliki broj zainteresovanih iz Bosne napravićemo i bosansku verziju sajta ili filter po državi kako bi se oglasi lakše pregledali.


Postavite i Vi pitanje ako vam nešto nije jasno!
Na svako pitanje ćemo odgovoriti a najčešća pitanja će biti objavljena ovde.